Toni Stenström Rajat ylittäviä ajatuksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Kiova

Ajatuksia Ukrainasta

Joskus elämässä tulee tilanteeseen jossa kokee tunteen, että jotakin on pakko tehdä. Tämän tunteen koin aikalailla tasan viikko sitten. Olen seurannut Ukrainan tilannetta erittäin huolestuneena. Viime sunnuntaina minuun otti yhteyttä herrasmies nimeltään Dimitri Halby. Keskustelimme Ranskan Mistral sota-alusten kauppaamisesta Putinin hallinnolle. Koin sydämessäni, että tämä ei vain ole oikein. Ja silloin päätin, että jotakin on pakko tehdä.

Kohtaamisia Ukrainasta

Ukrainasta liikkuu tällä hetkellä monenlaista huhua. Vietin juuri viimeiset 2,5 kuukautta Venäjällä, missä koko valtiollinen media ja lukuisat paikalliset asukkaat välittivät minulle tietoa uudelleensyntyneestä Natsi-Saksasta ja sen russofobisista asukkaista. Päätin lähteä kesäopintojeni päätteeksi paikan päälle Kiovaan ja Lviviin, ottaakseni selkoa Ukrainan todellisesta ilmapiiristä.

 

Mielenkiintoinen Blogi Kiovassa olleelta maailmanmatkaajalta

Törmäsin blogiin jossa anonyymiksi jättäytynyt maailmanmatkaaja kertoo kekemuksistaan eripuolilla maailmaa. Kiovasta oli ihan luettavan arvoista tekstä.

http://maailmajapaikat.blogspot.fi/2014/03/venajan-hyokkays-ukrainaan.ht...

Sevastopolin torikokous sanoutui irti Kiovan torikokouksen päätöksistä

Krimin autonomisen tasavallan Sevastapolin kaupungissa pidetyssä torikokouksessa valittiin tänään uusi kaupunginjohtaja ja sanouduttiin irti Kiovan torikokouksen päätöksistä ja samalla koko Ukrainan uudesta hallituksesta.

Ukrainan uuden hallituksen valitsee ja vahvistaa Kiovan torikokous ja sen nimeämä neuvosto. Parlamentti ei uskalla valita hallitukseen henkilöitä, joita Kiovan mielenosoittajat eivät hyväksy.

Mikäli hallituksen joukossa olisi henkilöitä joita torikokous ei hyväksy kaatuu koko hallitus.

"Minä itken puolestasi Ukraina"

Muutaman päivän ajan olen järkyttyneenä seurannut Kiovan tapahtumia. Vallassa olijat eivät enää tyydy keskusteluun. Aseet puhuvat. Mieltään osoittaneita ihmisiä on ammuttu säälittä.

Olemme seuranneet taisteluja kuin tosi-tv:n lähetyksiä, sillä nykyteknikka tuo tapahtumat koteihimme saakka.

Elämme vuotta 2014. Silti ihmiskunta ei ole tippaakaan parempi kuin vuosituhansia sitten. Olemme edelleen luomakuntamme pahimpia petoja sivistyksen pintakiillosta huolimatta.

Haaveet aselevosta sammuivat Ukrainassa

Juuri saavutettu aselepo makaa kuolleena sotkuisella Itsenäisyysaukiolla. Uusi tuskin syntyy ilman pakotteita, sillä ensimmäisenkin aikaansaaminen oli suoranainen ihme. Tänään yltyneiden taistelujen humussa ainakin 37 mieleneosoittajaa on kuollut, tiedottavat ukrainalaislähteet. Vaikka tilanne on hieman rauhoittunut alkupäivästä, on  se yhä edelleen räjähdysherkkä.

Protestit Kiovassa etenevät kohti loppunäytöstä

Tämän hetkisten tietojen mukaan Venäjän lupaaman useiden miljardien eurojen tukipaketin ensimmäiset 2 miljardia tavoittivat Ukrainan hallinnon alkuviikosta, jonka avulla maan presidentti Viktor Janukovits aloitti marraskuusta asti Itsenäisyysaukiota miehittäneiden mellakoitsijoiden hajaanuttamisen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä