Toni Stenström Rajat ylittäviä ajatuksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Yleisradio

Suomalaisten MM-hiihdon mitalitoiveet lässähtivät kuin pannukakku

Valmennusjohto tunnusti, että edessä on itsetutkiskelun paikka. Onnikin näytti kääntäneen urheilijoille selkänsä. Tosiseikka kuitenkin on, että ammattiurheilu on kovaa kilpailua ja suurimmat keskinäiset näytöt eri lajeissa tarjotaan juurikin vuosittaisissa MM-kilpailuissa. Viime vuosien voittotahdista hiipuminen on varmasti saanut myös sponsoreita varovaisiksi ja heikentymisen kierre on valmis.

Trump ehdottaa oikeiston unelmaa: kulttuurin tuen lakkauttamista

Mahtaisiko kukaan eurooppalainen hallituspoliitikko, edes Berlusconi, uskaltautua ehdottamaan kaiken julkisen kulttuurin tukemisen lopettamista?

Donald Trump teki kirjaimellisesti niin antaessaan Valkoisen talon budjettiehdotuksen kongressille:

https://www.aol.com/article/news/2018/02/12/trump-budget-proposes-elimin...

Valtion yleisradiotoiminta lakkautetaan; taiteen ja humanististen tieteiden apurahat lopetetaan. Kokonaan.

Naiset ja militarismi

Tänään kuulin YLE Puheelta keskustelun aiheesta miehet ja militarismi. Asiaan paneutui Miesten tunti -ohjelma, jolla on erittäin mielenkiintoisia teemoja ollut käsittelyssä aiemminkin. Usein politiikassa kuulee perusteltavan sukupuolen perusteella tapahtuvaa naisten suosimista sillä että he tuovat "naisnäkökulmaa" esimerkiksi viemäriverkoston kunnnostamista koskeviin päätöksiin. Sen sijaan kysymyksissä joissa naisnäkökulma olisi paitsi olemassa, myös erittäin tervetullut ja aiheellinenkin, sitä ei jostain syystä ymmärretä kysyä.

Ilmastohömppää tämäkin

Ennusteet ja skenaariot eivät ole "tutkimusta". Ilmastomallit ei pysty arvioimaan mahdollisia lämpenemisestä johtuvia emergenttejä muutoksia, joten ALUEELLISET ekstrapolaatiot ovat kyseenalaisia. Yle levittää molempien ääripäiden hömppää. http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/02/nakokulma-suomi-voi-lammeta-jopa...

Muistojen bulevardi

Mikäli, radiokuuntelijana, kaipaat jotain muuta kuin englanninkielistä nykymusaa tai tekoletkeätä juontamista niin tässä kolme vinkkiä niille, jotka eivät ole vielä löytäneet perille. Tuo Yle Yksi-kanavan Muistojen bulevardi on siitä paras, että se tulee jokaikisenä arkipäivänä kello yhdeksestä kymmeneen:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä